Selecteer een pagina

Bali

Familie rondreizen

Een familiereis helemaal naar Bali? Is dat wel te doen met (jonge) kinderen? Niet te vermoeiend voor een avontuurlijke rondreis met je gezin?  Waar moet je op letten? Wat is de beste reistijd voor een rondreis Bali? Wat is er te doen voor de kinderen en wat eet je ter plaatse?

Beste Reistijd

Indonesië, dus ook Bali, ligt op de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het is daarom het hele jaar door ongeveer even warm. Op Bali gemiddeld ca. 28˚C. Ga je hoger, dan wordt het uiteraard al snel koeler. Wat is dan beste reistijd op Bali? Ruwweg: van mei t/m half oktober. 

Meivakantie

Begin van de drogere periode maar het regent nog wel regelmatig, vooral aan het eind van de middag. Wil je zo’n twee weken weg, dan is dit een goede tijd, want doordat je niet in het hoogseizoen reist ben je voor je verblijf een stuk goedkoper uit.

Zomervakantie

De ideale periode voor een gezinsvakantie Bali. Juli is al vrij droog, in augustus en september valt de minste regen. Tropische temperaturen, maar ga je de heuvels of bergen in of beklim je een vulkaan zorg dan ook voor warmere kleding. ’s Avonds kan de temperatuur in de hoogte dalen tot tegen de 10° C. Een warme trui is ook handig als de airco in de bus volop aan staat.

Herfstvakantie

Hoewel de beste reistijd op Bali voorbij is is het ook in oktober hier nog goed toeven maar het regent wel vaker. De drukte van het hoogseizoen is wel helemaal voorbij.

Kerstvakantie

Regentijd en tijdens de kerst, wanneer veel mensen (bijvoorbeeld in Australië) vrij hebben toch ook druk. Daarbij ook nog eens hogere prijzen, we raden het eigenlijk niet aan.

Leukste Activiteiten voor Kids 

0 tot 6 jaar oud:

Met heel jonge kinderen rondreizen op Bali kan uitstekend, er zijn voldoende faciliteiten. Ook luiers, poedermelk etc. en alle andere kinderspullen, alles is verkrijgbaar. De afstanden zijn klein, zelfs als je er rekening mee houdt dat de gemiddelde snelheid onderweg vrij laag ligt. Wil je rondreizen, kies dan bijv. 3 verschillende plekken, waar je wat langer blijft. Je vermijdt zo lange busreizen en transfertijden in excursiebussen en je maakt je reis tegelijkertijd ook meer bijzonder. Goede stranden: Sanur en Nusa Dua. Indoor speeltuinen op Bali zijn bijv. Bali Funworld, Danny’s, Hide n Seek en Peekaboo.

7 t/m 12 jaar oud

Heb je wat oudere kinderen, dan is het aanbod aan excursies en (sportieve) activiteiten enorm. Overvoer het niet en maak van tevoren een plan en houdt ook wat dagen vrij. Juist op die dagen zullen je kinderen het meest naar hun zin hebben. Populaire excursies zijn bijv. een fietstocht door de rijstvelden en raften op de relatief rustige Agung rivier. Bezoeken aan kunstnijverheidsfabriekjes enz. zijn ook leerzaam. Check van tevoren of er tijdens je verblijf een feest, festival of ceremonie plaatsvindt, er zijn er heel veel. Geweldig om mee te maken. Kom je er toevalligerwijs in terecht, neem dan alle tijd. Je krijgt er geen spijt van. Hotels hebben bijna altijd wel een zwembad, zelfs de wat kleinere boetiek hotels. Ook voor deze leeftijd: de beste stranden zijn in Sanur en Nusa Dua.

12 jaar en ouder:

Wat hier voor kinderen tot 12 jaar geldt, geldt ook voor de oudere tieners. Uitgaan is natuurlijk geen probleem zeker niet aan de zuidkust (Kuta, Legian, Sanur) maar juist de interactie met de lokale bevolking is het leukst en daarvoor moet je eigenlijk wat weg uit het toeristische zuiden.

Eettips op Bali

Eten op Bali met je kinderen? Dat is eigenlijk nog makkelijker dan hier. Werkelijk alles is te krijgen.

Ontbijt

In de guesthouses en hotels wordt een uitgebreid westers ontbijt geserveerd samen met de onmisbare Indonesische gerechten als nasi, fried rice, noodles enz. De vele reizigers brachten al jaren geleden hun favorieten onder de aandacht: bananenpannenkoeken of bananenbrood, muesli, yoghurt en allerlei smoothies en verse vruchtensappen die vers voor je worden gemaakt.

Lunch/diner

Eigenlijk is eten een bezigheid die ze op Bali de hele dag door doen. Restaurants zijn altijd wel open tot laat, zeker in de toeristische gebieden. Vooral in Ubud en in het noordoosten tref je nog traditionele Indonesische restaurants: TL-licht en spicy eten. Check sowieso of het eten niet te scherp is, zeker bij de echt lokale restaurants. Grappig is dat er op Bali, bijvoorbeeld in Canggu en in en rond Sanur, ook steeds meer kindvriendelijke restaurants komen, waarbij de kinderen worden beziggehouden, terwijl de ouders lekker rustig kunnen smikkelen.

Fastfood, drinken

Fastfood is uiteraard volop verkrijgbaar, in alle soorten en maten. Water uit de kraan drinken tijdens je gezinsreis Bali wordt afgeraden. Mineraalwater is overal te krijgen. Op elke hotelkamer staat wel een waterkoker, dus een kopje thee is zo gezet. De oploskoffie is meestal niet top, je eigen zakjes espresso of cappuccino meenemen is aan te raden.