Selecteer een pagina

Eten & Drinken

Familie Reis Tips

Eten & Drinken op reis

Op een (verre) reis zijn de gerechten vaak kruidiger en pittiger dan we hier gewend zijn. Kinderen zijn dan ook vaak wat minder fan van zo’n wereldse keuken. Waar kun je met je kinderen het best eten op reis, hoe kies je een leuk restaurantje? Hier 5 reis-eet-tips:

Ontbijten met je gezin

Ontbijt: vroeg opstaan en dan ook nog uitgebreid eten, het komt er niet van. Kies de ene keer een hotel zonder ontbijt, heb je meer dagen op een plek dan is een relaxt ontbijtbuffet een idee. De bakker, het winkeltje om de hoek, de supermarkt of het benzinestation als dat in de buurt is, hebben vaak ook genoeg voor een klein maar fijn ontbijt. Maar liever stel je je grote honger uit tot de lunch.

Familiereis topper: de lunch

In veel landen is dit de hoofdmaaltijd. Doe net als de locals, neem de daghap of, met kinderen beter, bezoek een warenhuis of shopping mall met foodcourt: voordelig, veel keuze, geen vast menu en knoeien is meestal geen probleem. Delen van schotels ook niet, en dat is sowieso een goede tip: vraag gewoon of je kunt delen, je weet dan ook ongeveer hoeveel je krijgt. Sushi, tapa’s enz. komt al in kleine combineerbare porties maar er is altijd meer mogelijk. Speciale kindermenu’s zijn doorgaans teleurstellend.

Streetfood

Streetfood: zolang een eetkraampje of stalletje druk genoeg is met locals, kun je er van uit gaan dat het eten oké is. Eerst even goed kijken en dan gewoon aanschuiven dus. Fastfood: schaam je niet, gewoon doen, ook voor je kinderen een fijne afwisseling. Veel landen hebben hun eigen typische fastfood, dat proberen is onderdeel van je vakantiebeleving en het smaakt soms verrassend lekker.

Vers fruit is vaak overal te krijgen. Neem een paar kleine plastic bakjes mee, een mesje / kampeerbestek (in je handbagage) en stop geschild fruit daarin. Wat kopen bij de bakker of het straatwinkeltje en picknicken in het park. Die mooie doek (picknick kleed) wilde je toch al kopen, de bijzondere locatie, bijvoorbeeld aan de rivier, is de kers op de taart.

Genoeg drinken

Genoeg drinken op reis is belangrijk. Wissel koude dranken, ook de in warmte af met warme, goed voor je maag. Te veel ijsblokjes zijn dat niet. Flessenwater is meestal makkelijk te krijgen. Neem afsluitbare drinkbekers of thermosfles mee, nog milieuvriendelijk ook. Vul ze met een grootverpakking en gooi die verantwoord weg. Happy hour met kinderen? Kan, maar een paar gekoelde blikjes uit de supermarkt zijn soms net zo lekker.

Restaurantje kiezen

Er is bijna geen restaurantje meer dat je niet op internet kunt vinden. Beschouw het als een indicatie, meer niet. Soms handig maar laat Tripadvisor ook eens voor wat het is, ga een straatje verder. Die ene keer slecht eten wordt gecompenseerd door een geweldig restaurantje elders. Afgepeigerd op je hotelkamer? Bestel een pizza of andere afhaalmaaltijd. Soms ligt er een folder, vraag het personeel, zij eten vaak ook onregelmatig.