Selecteer een pagina

betaalbaar op reis

Familie Reis Tips

Ver en Toch Betaalbaar op Reis

Hoe houd je de kosten van je familiereis binnen de perken? De 5 belangrijkste tips:

Een goedkope bestemming

Vaak begint een verre reis met een vlucht. Kun je die betaalbaar houden, dan scheelt dat al aanzienlijk. Bedenk echter dat de kosten ter plaatse een nog groter verschil kunnen maken. Aziatische bestemmingen als Bali, Thailand en Sri Lanka zijn vaak nog heel betaalbaar en goed te bereizen met kinderen. Ook betaalbaar, dichtbij huis maar toch een heel andere wereld, is Marokko.

Een goedkope vlucht

Ja, de vluchtkosten zijn een flink percentage van je totale reis. Het loont om hier even in te duiken. Echter op veel sites gaat men hierin wel erg ver. Je bent nu eenmaal op reis met je gezin en dat kost geld. Zorg dat je het wat comfortabel hebt en lever daar niet te veel op in. Kort en goed: vroeg boeken is uiteindelijk de beste manier. Kies waar het kan een directe vlucht al kost dat (iets) meer. Als je maar 2 tot 2,5 week ver vliegt kun je een overstap beter vermijden. Ga je langer, maak de stop in b.v. Singapore, Kuala Lumpur of Dubai dan onderdeel van je reis. Via de luchtvaartmaatschappijen zijn er voordelige pakketjes: transfers, 2 nachten 4 of 5 sterren hotel en een excursie zijn dan inbegrepen. Doe het bij voorkeur op de heenreis, terug wil je meestal gewoon snel naar je eigen huis en bed.

Een goedkoop hotel

Helaas, op dit punt is het snel alle waar naar zijn geld. Familiekamers met 1 of 2 extra bedden helpen, soms echter zijn die nauwelijks goedkoper. Minder centraal gelegen hotels zijn vaak goedkoper maar de kosten en tijd van het extra vervoer is het vaak niet waard. Ook lever je snel in op sfeer, je bent niet op zakenreis maar op familievakantie met je gezin! De beste tip: wissel het af. Een paar nachtjes in een budget hotel, een eenvoudig keten hotel met kleine maar wel schone kamers en dan wel een 3, 5 of 4 sterren resort bij het strand aan het eind.

Gratis is pas goedkoop

Verrassend veel dingen op je vakantiebestemming kosten helemaal niets. Kijk verder dan die folders in het rek bij de receptie. Slenteren over een lokale markt, genieten van het uitzicht over berg of rivier, een wandeling door de natuur. Bijna niets kost: een kaartje in de lokale bus, naar het eindpunt en terug (let wel op je spullen).

Goedkoop, niet gierig

Goedkoop reizen is niet: gierig zijn. In veel landen zijn kleine bedragen de smeerolie die de service net wat beter maakt. Men is er ook van afhankelijk. Wees niet naïef maar ook niet te wantrouwend. De meeste mensen zijn dol op kinderen. Probeer haast te vermijden. Juist in die soms wat verloren tijd maak je de leukste en meest onverwachte dingen meer.