Selecteer een pagina

Vliegtips

familie reistips

Met (jonge) kinderen het vliegtuig in

Directe vlucht of niet?

Kies waar het kan een directe vlucht, ook al kost dat (iets) meer. Als je maar 2 tot 2,5 week hebt, kun je een overstap beter vermijden. Ga je langer, maak je stop in bijvoorbeeld Singapore, Kuala Lumpur of Dubai dan onderdeel van je reis. Via de luchtvaartmaatschappijen zijn er voordelige pakketjes: transfers, 2 nachten in 4 of 5 sterren hotel en een excursie zijn dan inbegrepen. Doe het bij voorkeur op de heenreis, terug wil je meestal gewoon naar je eigen huis en bed.

Vroeg boeken?

Als je plannen voor een gezinsvakantie of familiereis eenmaal vaste vorm hebben gekregen is het goed om je vlucht vast te leggen. Sites als Skyscanner geven een aardige indruk. Vergeet ook de site van de airline van het land zelf niet. Hoe vroeg is vroeg? Vier tot zes maanden tevoren is gewoon, wil je echt vroeg boeken, doe het dan nog eerder, tot max. 11 maanden tevoren, zeker als je vastzit aan schoolvakanties. Soms loont het te wachten op acties zoals de KLM werelddeal weken. Boek dan wel direct als het kan, er zijn meer belangstellenden.

Wat extra luxe?

Ja het kan, ook voor economy passagiers en ook als je met je kinderen vliegt. Airportlounges zijn voor business klas passagiers gratis, maar vlieg je economy dan kun je er ook in – mits je bijbetaalt. Meestal bedragen onder US$ 50,- p.p. Zoek het uit op de site van de airline waar je mee vliegt. Op lange vluchten is dat het echt waard. Even lekker douchen, wat eten en je voelt je herboren als je daarna je economy stoel weer opzoekt.

Wat meenemen aan boord?

Vlieg je met kinderen, dan is een korte checklijst rustgevend. De basics in je handbagage, behalve je papieren en medicijnen, dat wat je de eerste 2 dagen echt, echt niet kan missen. Vloeistoffen en gels in kleine verpakkingen in doorzichtige zak van max 1 ltr, Geef ieder zijn eigen zakje. Bijna overal lastig te krijgen en dus aantrekken: een paar goed ingelopen schoenen.

Is het een lange vlucht dan zijn sokken, een dunne trui, slaapmaskertje, oordoppen, natte doekjes, klein gewoon handdoekje, plastic zakjes, een waterfles en evt. een powerbank handig. Powerbanks mogen niet in je ruimbagage. Neem ook wat snacks en fruit mee in een plastic doosje (fijn als je moet wachten op die standaard maaltijd).

Vertraging, wat nu?

Vliegen met kinderen en dan onverwachte vertraging, het komt helaas veel voor. Op elke reis gaan dingen anders dan dat je van tevoren dacht, het hoort erbij. Blijf relaxt, neem het zoals het is en bedenk dat daartegenover ter plaatse dingen staan die je niet had willen missen. Een ontmoeting met een local, een bijzondere tempel, een super relaxte spa- of stranddag, het enthousiasme van je kinderen. Het komt goed!